Houston, we have a pooper

Äntligen! Efter 36 timmars bajsvägran hände det.
Ivan har dessutom ätit lite torrfoder och druckit lite vatten på egen hand. Han har varit pigg och glad och busig på promenaderna och har till och med dribblat boll inomhus.  
 
Han sover och vilar mycket, men det är verkligen fantastiskt att se att han mår såpass bra som han gör.

Nu går vi och lägger oss.

Vivis, dag 2

Ivan är onekligen tapper!
Nu har vi varit ute på tredje promenaden, och han är klart bättre.
 
Och det här har hänt sedan igår:
Ivan har sovit i kojan i sängen (Hehe. I vår flock sover alla alltid i sängen) och vid strax innan klockan 6 i morse klev han ur kojan och la sig under täcket bredvid mig. Lilla godingen! En liten stund senare bar jag ut honom och han kissade en gång. När vi kom in fick han lite lax och jag sprutade i honom mer vatten (5 ml). 

Sedan sov vi till 9.30, då hoppade Ivan ner från sängen för egen maskin (!) och vi gick ut på en lite längre runda. Då fick han gå mer själv och kissade fem gånger (matte jublade lite varje gång), han till och med travade en hel del och gick upp för trappan på egen hand. Fortfarande inget bajs däremot. Det märks i alla fall att han inte har lika ont idag som han hade igår.
När vi kom in fick han mer lax, och medicin.
 
Vi såg en pyttepytteliten lurvig hund (på 10 meters avstånd) och Ivan stannade och morrade direkt, så vi kommer nog ha en ganska jobbig tid framför oss. 

Han reser ragg och morrar lite på Billy också, men Bill kan vara lite clownig och yvig, så det är nog mest bara för att tala om att Bill ska vara rädd om honom.
 
Han slickar en del på såret, och eftersom det behöver luftas kan jag inte smörja på något. Krage är så himla otympligt, så jag letade fram en scarf som han har ärvt från Izaac. Perfekt!
 
 
Nu har vi precis kommit in från tredje promenaden. 
Tillsammans med Billy är allt i världen roligare, så det var en morsk och pigg Ivis som travade på och nosade och kissade på stolpar. Vi såg några hundar på behörigt avstånd, och det verkade ganska lugnt. Fortfarande inget bajs, men det såg ut som att han provade lite... 
När vi kom in gick Ivan ut på balkongen och solade lite. Han fick lite mer lax, en liten bit frolic och drack ÄNTLIGEN lite vatten själv. 
 
Just nu har han hoppat upp i soffan och sover ovanpå en filt. 
 
Här är film från promenaden!
(Ha överseende med snorig matte...)
 
 

Mitt lilla, lilla russin

Update:

Jag har sprutat i Ivan 20-25 ml vatten mellan klockan 19.30 och 22. 
Han har ätit lite lax.
Jag lyckades även lura i honom antibiotikan.
Det var inga problem att få i metacamen. 
Han lämnar inte kojan. Det är som att han är rullstolsburen, fastän liksom kojburen. 
Svullnaden på bröstkorgen har ökat ganska rejält, så jag misstänker att vi får åka in och dränera i morgon. 
 
Och det bästa av allt:
Ivan har kissat! Med benlyft och allt!
Så himla fint att jag har lust att ställa till med ett hejdundrandes kalas. 
 
 

Uppdatering om Ivan

Vi åkte tillbaks till djursjukhuset vid 12, och kom hem strax före 17.30.
Jag ringde Dix och grät en skvätt, för hon är den enda jag vill ha omkring mig när jag är på djursjukhuset. Som tur var hade hon precis slutat jobba och kunde komma förbi. Så himla skönt!
 
Ivan har varit väldigt ynklig och liten och skruttig, men hade så ont och försvarade sig så ordentligt att han fick ha munkorg för att veterinären skulle få ha kvar sina fingrar. Efter en liten stund släppte chocken, och då började det blöda från såren. Det ser inte det minsta dramatiskt ut...

 
När veterinären hade kollat och lyssnat på honom var hon lite orolig för lungorna, så vi blev skickade till röntgen. Väl där togs det bilder på båda lungorna, både från sidorna och uppifrån. (Som bonus fick vi ta en plåt på svansen)
 
 
Efter en lång stund hade veterinären konsulterat färdigt, och jo - visst var det lite pyspunka på vänstra lungan. Tydligen ska det kunna läka av sig självt, så Ivan slapp tack och lov operation. Han fick lugnande för att de skulle kunna undersöka såren och svullnaderna grundligare. Då blir man ganska snart såhär trött och hängig:

När han var drogad och klar kom veterinären in och rakade bröstet kring såren, och blåmärket och svullnaden på vänstersidan är inte att leka med, vill jag lova. Lilla pluppen!
Bland annat undersökte hon hur djupt såret mitt fram på bröstet var, och det är drygt en centimeter. Usch! Men som det syns av bilden är på sidan av bröstkorgen som kraften i bettet har tagit. På andra sidan har han bara rispor och någon mindre svullnad efter tänderna, men som tur är inget hål.



Efter att ha fått lite uppvakningsmedel, antibiotika och smärtstillande fick Ivan lämna djursjukhuset. Han haltade ut på gräsmattan och bajsade lite direkt han kom ut. Thank God! Däremot har han inte kissat än. Och han är inte intresserad av att dricka något. Det gör mig lite bekymrad... I värsta fall får vi spruta in lite vatten i munnen på honom sen. Jag har satt en deadline till klockan 20. 
Han har fått medicin också, mer antibiotika och mer smärtstillande.
 


Innan vi åkte hem från djursjukhuset ringde veterinären till dalmatinerns ägare och berättade om Ivans tillstånd och vad de har gjort med honom. Jag ska ta kontakt med henne så snart som möjligt, när jag har fått besked från Agria om vad de behöver. (Om det räcker med journalen eller om det behövs någon slags skaderapport) Sedan vet jag inte om det faktueras som vanligt eller om dalmatinerns försäkringsbolag går in på direkten. Det återstår att se. Hon verkar i alla fall väldigt sympatisk, och det känns så himla skönt.

Just nu ligger Ivan i sin koja (alltså - det här med koja är typ det bästa med hela den här dagen. Så smidigt!) och sover. Jag hör att han andas lite konstigt, men är mest glad att han lever. Han har ont och är väldigt gnällig när man tar i honom, så vi försöker att låta honom vara ifred så mycket som möjligt. Billy är bästa brorsan och putsar och tröstar och kollar läget med jämna mellanrum. 

Jag har världens huvudvärk efter att ha varit spänd, hungrig och långa stunder av gråt, så nu ska vi vila allihopa. 

Herregud, jag grinar ihjäl mig

Ivan har blivit attackerad och biten av en dalmatiner.

Han är rädd och chockad, och rent fysiskt verkar det mest vara ytliga sår och svullnader. Han skriker så fort jag tar i honom och ligger bara helt apatisk. Han har blivit biten över bröstkorgen, så vid sidan av frambenen är han svullen och han har ett litet sår mitt på bröstet. Han ser förjävlig ut när han går. Ena frambenet verkar vara lite skadat.
 
 
Ironiskt nog skedde det på parkeringen utanför veterinären, Ivan skulle hoppa in i bilen när dalmatinern kastade sig ut från sin bil och bara tog honom. Det var så fruktansvärt otäckt och gick så himla fort. Vi gick raka vägen in tillbaks, och en jourskötare tog en snabbtitt, konstaterade att det verkade vara ytligt och ingen större fara. Sen varvade vi ner lite innen vi åkte hem. Då, hos veterinären, var Ivan "hanterbar". Han var rädd och ville inte gå ner på marken, men var liksom med och hade koll på läget. 

Efter bilresan hem (8 minuter) har han blivit mer och mer apatisk, han verkar ha ont (han skriker och biter (!!) om jag råkar ta i honom på fel ställe) och ligger just nu platt i soffan och bara ligger.

Min spontana reaktion är att låta honom vara, klappa och trösta lite och kolla till honom emellanåt. Men hur länge ska jag vänta innan jag blir orolig, tänk om han inte äter eller dricker efter ordning?

Och vidare; ska/kan/bör jag polisanmäla dalmatinern? Jag vet att polisen brukar uppskatta att ha historik på hundar. (När våra hästar blev attackerade av en amstaff för några år sedan var polisen väldigt tacksam för att vi rapporterade vad som hade hänt. På den hunden fanns dessutom historik, den hade dödat en katt några månader innan incidenten med hästarna.) Och dalmatinern var inte där med ägaren, utan ägarens föräldrar - men jag har namn och nummer till dem. Åh, vad snurrigt allt är just nu...



There's a first time for everything

Vad Billy gjorde när vi var hemma hos Cina:
Myste, retade pudlar, ålade i gräset, kissade på lastpallar.
 
Vad Ivan gjorde när vi var hemma hos Cina:
Sprang jättesnabbt och jagade bilar.
 
Sen NÄR jagar Ivan bilar?
Det har aldrig hänt förut. 
Herregud. 
Hoppas att det var lite solsting. 

Tröttloppan

Ivan har bäddat ner sig i filten i soffan, somnat, sovit en stund och sedan sträckt på sig.
Resultat:
 
 
Dör av gölle!

Kejsarens nya kläder

Idag åkte jag och pinnarna till Ransäter för att hälsa på kändisar och ta ett varv runt utställningarna. Våra uppfödare var där med ett helt gäng, och har all rätt fira. Grattis till fina resultat!
 
Själv blev jag väldigt besviken när jag såg att utställarområdet bara vara hälften så stort som förra året. Det kändes väldigt snopet. Jag vill ju shoppa!
 
Jag letade särskilt efter nya kongbollar; små tennisbollar med pip i. Bästa bollarna ever! Det finns dessutom en ny variant, med tennisboll, pip och snöre. Dessvärre fanns det bara en enda sån på hela området, och den var i storlek XL. Typiskt!
 
Det blev ett ofodrat regntäcke till Billy i stället.
Mycket tjusigt!
(Och högst lämpligt, med tanke på väderleken...)
 
 
 

Ibland hittar man mystiska märken på hunden

Och då gäller det att inte få panik, även om man innerst inne vill ringa veterinären och vråla något i stil med; DET ÄR NÅGOT SOM INTE ÄR SOM VANLIGT! HJÄLP!

Han har inte haft någon fästing där, däremot kan jag tänka mig att han kan ha blivit biten av en myra eller något annat ilsket kryp. 
 
 
 
 
Vi avvaktar och ser vad som händer.
Lungt och fint...
 

Yes! Yes! Yes!

 
Vad jag gjorde i kväll?
Jag ignorerade lunginflammationen lite och åkte ut till brukshundklubbens agilityplan med två pigga dvärgpinnar. Det var tre andra personer där, så det var lite svårt att ha någon slags plan. Men Billy fick träna slalom och säcken. Den här gången provade jag att gå på vänster sida om slalompinnarna. Ha ha ha, det var bara att glömma. Resultat: en mycket förvirrad Billy. När jag gick på högersidan var han däremot skitduktig! "Slalom!" och "Hit!" är definitivt ett bra koncept för oss just nu, med hjälp av två kommandon klarar han lätt 8 slalompinnar. Duktig Bill!
 
Sen provade vi säcken.
Den är verkligen inte småhundsvänlig, och Billy har tyckt att det har varit lite läbbig. Idag gjorde han den helt klockrent! Han fick prova helt själv och gjorde det så himla bra. Jag bara skickade, han kämpade genom säcken och fick en väntande belöning någon meter från tunneln. Så himla duktig! Säcken var det som Billy imponerade klart mest med den här kvällen. 
 
Sen hoppade vi lite.
De andra tjejerna hade satt upp en halvcirkel, och jag har tänkt att vi ska börja träna kvickare handling, så jag passade på att göra lite olika kombinationer.
Först A B C, sen X Y Z, sen A B X, sen A B X Y C, sen X Y A B Z X A. (Variationen är i det närmaste oändlig.)
Billy var oerhört uppmärksam och väldigt kvick. Det var en helt suverän avslutning!
 
 
 
Mina fina ♥
 
 
Ivan fick köra lite slalom. Sen smet han, skällde ut en BC och fick infinna sig i utvisningsbåset. 
Passivitetsträning och tålamodsträning är också träning. 
 
 

Men gerrej!

-sitter under bordet och autistvaggar och upprepar OMG OMG OMG OMG OMG-
 
Hjälp!
Jag har betalt in medlemsavgiften till brukshundklubben (finally!), skapat ett konto på SBK Tävling och är bara några djupa andetag från att anmäla Billy till en agilitytävling.
Det är 1 september som gäller, så vi har drygt 800 timmar på oss att träna.
Då blir det säck och slalom, konstiga vinklar och handling för hela slanten.
 
Jag ska bara bli frisk från den här förbannade lunginflammationen först.
Och krypa upp från golvet.

Halleluja!

Alltså, storheten i det ögonblick som nyss inträffade:

Billy hoppade ner från soffan, sträckte på sig och gick in i buren (!!!) för att ta sig en titt och kolla läget.
Bara sådär.
Helt lugn.
Utan muta.

Han fick såklart pussar och kramar och gos, och så fick han tillbaka tuggbenet som Ivan stal lite tidigare. Han satt kvar en stund, och sen tog han med sig tuggbenet till soffan.

Men ändå!
Han gick in i buren på helt eget initiativ.

Fina, fina hund!

Pussfläck

Pinsamma mamman avslöjar:
 
Det allra gulligaste på Ivan är att han är blond bakom öronen. Han har en liten blond fläck bakom varje öra, och det är så sött att jag blir alldeles knäpp emellanåt. Det är hans pussfläckar. 
 
 

Den magiska lådan

En gång i tiden hade Håkan en laserpekare i den här lådan. 
Hundarna älskar att jaga laserpricken, de blir helt galna och supertriggade av det. De får inte göra det särskilt ofta, eftersom det tenderar att bli ganska intensivt. Men det är väldigt roligt.
 
Nu förvarar vi laserpekaren på ett annat ställe, men det verkar Billy inte riktigt bry sig om. Han är SÅ förväntansfull varje gång han närmar sig den där lådan...
 
 
 

Hundvakt och hundledigt

Under helgen har jag och Håkan varit i Småland på släktträff. Hundarna har fått leva det ljuva livet med Håkans föräldrar, de har varit vid stugan vid sjön i skogen och ägnat dagarna åt spring och promenader och att ligga pannkaka i solen. 
 
Med på träffen var faktiskt två hundar; Selma som är en liten, superbusig JRT-valp och Milou, som är en jättetrevlig dvärgschnauzer. Håkan och Selma blev snabbt bäztisar:
 
 
Förresten! Kul (och ovanligt?) med en jack russel som är såpass mörk. Selma är nästan helt black and tan, med vita tassar och vitt på bröstet och magen.

Rallylydnad för Ivan!

20 augusti ska Ivan och jag börja en kurs i... rallylydnad!
Woop woop!
 
Vi har länge klurat på vad Ivan ska få sysselsätta sin lillhjärna med. Agility och spår är inte riktigt hans likörer. Tävlingslydnad är inte min grej. WP är inte aktuellt. Och Ivans främsta gren är olydnad. Om man hade kunnat tävla i det hade vi varit uttagna till det olymiska laget i olydnad vid det här laget.
 
Men, han är både väldigt lättlärd och extremt mutbar, så det bådar ganska gott. 
Kanske blir det rallyolydnad, kanske blir det helt rätt. 
Roligt ska det bli, om inte annat.
 
 

Billy och buren

Billy tycker inte om burar. 
Vi har ägnat många timmar åt terapi.
Han har liksom accepterat deras existens, och han förstår att när man åker bil så åker man i buren. Och inte ens då tycker han om det. Så att försöka ha Billy i bur någon annan gång än i bilen är bara att fetglömma. 
 
När Ivan var valp hade vi en gallerbur i vardagsrummet, för att Billy skulle vänja sig vid tanken och för att Ivan skulle få bilda sig en egen uppfattning.
Resultat:
I buren låg alla hundleksaker och tuggisar.
På toppen av leksaksberget låg Ivan.
På utsidan av buren stod Billy och skällde.
 
Men!
Att träna på att vara i buren är en alldeles utmärkt sysselsättning att ägna sig åt när matte har lunginflammation och inte får gå ut. Eller anstränga sig. Eller ha ens det minsta roligt. Så vi har tränat lite till och från de senaste dagarna. 

(Varning för flummig matte. Ha lite överseende för feber osv)
 
 

Kuddhunden och bäddaren och hundar i sängen

Billy är kuddhundarnas kuddhund.
Han var det redan som valp.
Om jag ligger i soffan och ockuperar kuddarna blir han sur. Och sen är han sur tills han får en kudde, eller i alla fall en tillräckligt stor del av en kudde. Han är faktiskt väldigt elegant med sina kuddfasoner, och storfavoriten är att kila ner sig mellan två kuddar. När Håkan är borta sover Billy bredvid mig, ihoprullad till en kanelbulle på Håkans kudde. Så fin att jag smälter.
 
Ivan har inget vidare intresse för kuddar, han har däremot ett desto större filtintresse.
Ivan älskar att bädda. Han bäddar som en galen bäddare från Bäddland. Gärna i tvättkorgar, bland t-shirts och strumpor och Håkans kalsonger. Han bäddar bland filtarna i soffan med mycket möda och stort besvär och väldig noggrannhet. Han stretar och och flyttar och sträcker och drar. 
 
På kvällen när vi går och lägger oss ligger Billy redan i sängen och väntar. Han är väldigt punktlig. Ivan är den som kommer till sängen sist, eftersom han redan har somnat under en filt i soffan. När Ivan väl har masat sig till sängs, hoppar han upp mellan mig och Håkan och duttar på mig. Om jag inte omedelbart lyfter på täcket och låter honom rulla ihop sig vid min sida blir han sur. Då krafsar han i stället. Det har faktiskt hänt att jag har vaknat av en örfil från Ivan. Vid det här laget är jag så väldrillad att jag lyfter på täcket i sömnen. Sen sover Ivan under täcket heeeela natten. På morgonen är han som en lång limpa. Minst en gång under natten sträcker han ut alla sina långa ben, inte helt sällan rakt in i min rygg. Han är mysig så, den där Ivan. Billy sover helst mellan Håkans knän eller i hans knäveck. På morgonen brukar han krypa in under täcket och vara varm och lägga sig mot mina kalla fötter. Det är så mysigt att jag nästan dör.
 
Vi försökte faktiskt att inte ha hund i sängen när vi skaffade Billy. Det varade i cirka 18 minuter. Sedan la vi ner det projektet ganska omedelbart. För det är alldeles underbart att ha morgonmys med två nyvakna hundar.

Godkänt anlagsprov!

 
 
 
En spårnoga hane, spårar i ett för uppgiften väl anpassat tempo. Löser provets alla vinklar utmärkt. Klarar sina sträckor bra. Klarar bloduppehållet. Lokaliserar viltdelen med ringning. Ett riktigt duktigt ekipage! Lycka till i nästa klass!
 
 

Anlagsprov i morgon!

Om 24 timmar är Billys anlagsprov antagligen klart.
Iiih.
Peppen!
Pirret!

Jag ligger i karantän i ett dygn (hehe) så hundarna och maken har fått åka på utflykt till svärföräldrarnas stuga.
Där kan de hänga med och plocka svamp, åla runt på fårskinnet, tigga korv, jaga pinnar, känna om vattnet är kallt (de skulle aldrig få för sig att bada), nosa på nyfiskad fisk och busa som de busar de är.

Perfekt uppladdning, med andra ord.
Själv laddar jag med vila och en varierat intag av penicillin, ibuprofen, paracetamol, etylmorfin och hostmedicin...

Mums

 

Woop Woop!

Efter att skickat iväg hundar och make på DP-träff med samling klockan 10.00, och själv ha legat hemma i sängen hela förmiddagen, blev jag hämtad och körd till brukshundklubben. Uppfödarna hade anlitat the very best agilitytränare in the world (den bästa jag har tränat för i alla fall) för att lära åtta pigga dvärgpinnar grunderna i agility. 
 
Jag skulle ta det "lugnt" och träna lite slalom i lugn och ro, intalade jag mig själv. 
Jo, tjena.
Några timmar senare = helt slutkörd. 
 
Billy gjorde i alla fall sitt livs bästa slalom idag. Jag ville grina av stolthet. Dessvärre var det typ 0 personer som såg det och kan intyga. Kul på hjul. 
Jag började i alla fall med fyra pinnar, och insåg att jag kunde lägga till ett "hit". Alltså "Slalom" = in och "hit" = ut. Och Billy ba: JAHAAAA, är det såhär du vill att jag ska göra? Men säg det då!
Efter fyran tog vi en paus, och sedan provade jag åttan. Och med hjälp av mitt hit så gör han det helt fantastiskt bra - vi provade tre gånger och han gjorde alla rätt alla gånger ♥
 
Förutom att han är grym på slalom och alldeles fantastisk och underbar, är han dessutom snabbast av alla. Han kammade nämligen hem segern i DP-racet i år igen. 
Mammas finaste pärla!

Hehe, så himla smickrande bild.

Och Ivan då?
Jorå, han höll ut riktigt länge. Sen fick han punka på hjärnan och var alldeles för upptagen med att försöka ligga med sin syster, reta gallfeber på husse och störa de andra pinnarna som fortfarande höll på med olika övningar. Så Ivan fick time out en stund.
Han kom sexa i racet, den lille plutten. 
 

Dagens roligaste:
Stilstudien och jämförelsen mellan Ivan, Ivans mamma och Ivans syster när de sprang. De har samma teknik allihopa; marknära bowlingklot. Hahaha. Underbart!

Bilder från dagen finns här

En till rastgårdsbild

Den här lilla grisen alltså. Kanske den bästa grisen of them all.
 

Rastgårdsmotion

Eftersom jag är sjuk har hundarnas motion inte riktigt tillfredsställande de senaste dagarna. De har fått nöja sig med ganska korta promenader (med Husse) och jättekorta promenader (med mig).
Så idag åkte vi till hundrastgården och de fick springa av sig. 
 
 
 

Billü the übertracker

Jag är så himla stolt över Billy!
Han är verkligen imponerade bra på att spåra. Vi har aldrig gått någon kurs i viltspår, men vi har provat några gånger tillsammans med uppfödarna och några fler gånger på egen hand. Billy var faktiskt skitduktig redan första gången, och kursen i personspår har skärpt hans spårsinne ytterligare. 
 
 
Idag la jag ett spår vid halv ett, och klockan sex åkte vi ut för att leta upp bambis fot. 
Jag brukar släpa skanken några meter innan jag börjar bloda, så även idag. Sedan insåg jag att jag hade glömt snitslar, men man tager vad man haver och jag snitslade med två bajsbåsar. Så himla elegant..!
 
Det blev en vänlig böj och en skarp vinkel, totalt cirka 250 meter i ganska kuperad terräng (i uppförssluttning och massor av blåbärsris). Ungefär 10 meter innan blodspåret började (och 5 meter innan klövspåret började) fick Billy byta om till arbetskläder, och sedan började han att arbeta ganska snabbt. Först gick han förbi blodspåret någon meter, men han var snabbt tillbaka och tog upp det. Sedan var det ingen tvekan om saken, jag fick bromsa honom emellanåt och han hade stenkoll på läget. Jag har förresten aldrig provat så lång liggtid förut, därav det ganska korta spåret. Några, kanske tre-fyra, gånger gick han av spåret någon meter för att sedan gå tillbaka och fortsätta. Det märks att han är noggrann och koncentrerad, och det är så roligt att se..!
 
Han är inte så himla intresserad av skanken när han väl har hittat den, så jag brukar ha reservgodis i form av kyckling med mig. Det är fortfarande jätteviktigt att jag visar att uppdraget är slutfört, och han har blivit mycket bättre på att sluta spåra när spåret är slut. Snabbt ombyte till vardagskläder och en rejäl belöning är rätta takter. :)
Idag hade dessutom pissmyrorna hittat skanken innan Billy gjorde det. Urk!

Jag hoppas att jag vi kan få en tid att göra anlagsprovet snart. Till helgen är det DP-träff, då ska jag prata med Ingela om det. Då är det dessutom DP-race OCH agilityträning, och det ska bli jätteroligt! Jag skulle tro att det blir någonstans mellan 10 och 15 pinnar som träffas - varning på stan med andra ord. :)

Slalomträning

Jag och hundarna åkte ut till brukshundklubben och tränade lite slalom nu på kvällskvisten. 
Vi har inte tränat slalom på läääänge, och jag hade klurat ut en plan för hur jag skulle lägga upp det:
 
 
 
Det gick skitbra! 
Billy var jätteduktig, jag blev förvånad över hur mycket han kommer ihåg. Han är verkligen riktigt duktig på ingångar.
 
Ivan har lite (mycket) svårt att släppa fokus på mig och godiset, men han gör ingång till en port alldeles galant, två blir lite för mycket för hans virrhjärna. Däremot går han genom eld och vatten om han har en ostbit framför näsan.
 
Jag använde såna här pinnar, som jag tycker är superenkla att jobba med. Bara att sticka ner på lämpligt avstånd:
 
 
 
 

Mer bilder från träningen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mysarn

Gissa hur nöjda killarna var när de fick gå den lååååånga (läs: korta) sträckan mellan bilen och lägenheten i ösregn. Inte så nöjda, kan man väl säga.

När vi kom in blev det busrus, eftersom båda hundarna är övertygade om att det mest effektiva sättet att torka är att springa sig torr. De sladdade runt några varv, sedan gick jag ut i hallen och hämtade en av Billys absoluta favoritsaker; fleecetäcket.
Billy älskar fleecetäcket!

Jag har precis tagit av det, han blev torr och varm för länge sedan, och just nu ligger han demonstrativt och sover på fleecetäcket. Han kommer bli skitsur när jag går och lägger tillbaks det i hallen sen.


Lite som gullefjun och hålet i hönsnätet, fast värre

Det här med att Ivan tar sig igenom grindarna till hundrastgården utan minsta ansträning är SÅ HIMLA PÅFRESTANDE för mina nerver. Han har lyckats hamna på fel sida staketet nästan varje gång, men han har inte brytt sig nämnvärt utan lika lätt skuttat in igen när jag har ropat honom. Idag däremot, not so much.
 
Han pep iväg som en oljad blixt, tog ett ärevarv runt hundgården (jag och Billy försökte möta honom vid parkeringen, men han drog bara förbi) och sedan försvann han ur synhåll. Och jag hade kanske kunnat hålla mig någorlunda lugn - om hundrastgården legat någon annanstans än bredvid E18
 
Och jag vet inte ens vad som hände. Han skällde inte (som han alltid gör när har kommer upp i en viss nivå av exaltering) så det verkade inte som en jakt, och han såg inte det minsta rädd eller flyende ut, utan det såg mest bara ut som att han sprang som en galen springare från Springstad. Som tur var tröttnade han på ruset och kom och mötte mig och Billy några hundra meter från rastgården.
 
MEN ÄNDÅ.
Jag vill inte ens tänka på vad som hade kunnat hända om det kommit en lågt flygande fågel i riktning mot motorvägen, om slynynglet hade svängt och försvunnit helt, om han hade stött på en beväpnad, hundhatande psykopat. (Okey, nu tänker jag såklart på det ändå. Wäh!)
 
 
 
 
 
 
 
Noterat: Han är helt sjukt snabb, den lilla vesslan. Jag har aldrig sett honom springa så fort som idag, och det var riktigt imponerade språng och lika imponerande hastighet. Om man nu ska se något positivt med det här, så är det att att det verkar lovande inför kommande DP-race.

Ivan och hudcremen

Det här med att Ivan blir helt tokig varje gång jag har smort in mig med hudcreme, är det något vi behöver prata om?

Jag smörjer mig liksom av en anledning; för att jag behöver det. Plus att det luktar gott.
Ivan tycker att det smakar gott...


FInaste lunchsällskapet

Lyxen i att åka hem på lunchen, äta hemlagad mat och gå en promenad med de här tokarna - underbart!
 

RSS 2.0