Mer viltspår!

Idag fick hundarna gå varsitt spår.
Ivan var riktigt snabb och säker idag, men han känns lite vimsig och jag vet ärligt talat inte om det är mest tur eller skicklighet som gör att han hittar skanken. En klar förbättring jämfört med förra helgen i alla fall.

Billy fick ett lite längre spår idag, och lite krångligare. Mer snår och lite snirkligare än senast. Han löste det galant! Jag måste dock markera slutet bättre, så att han förstår att uppgiften är klar när han har hittat skanken och inte fortsätter spåra.

Jag filmade lite, lite av Billys spår:


 



Ehm, ja... Jag kan inte riktigt förklara den här bilden. Står han på frambenen? Han försöker i alla fall skaka livet ur skanken:


Busrus!

 

Vissa delar av flocken fick spring i benen av att vara uppe på Guds gröna ängar, andra delar av flocken var romantiska och mindes bröllopet som hölls i naturreservatet för ett och halvt år sedan. Mys!


Viltspår!

Här kommer en viltspårsrapport från långfredagens aktivitet:








Ivan har aldrig spårat förut, så han fick ett kort bebisspår med en vinkel. Han tog upp vittringen snabbt och spårade blodet helt suveränt, fram till ungefär 5 meter innan skanken. Till slut hittade han den och tyckte att den var väldigt spännande - men lite läskig. Duktig Ivis!











Billy var en spårvagn i sitt förra liv, herregud vad duktig han är! Det här är tredje gången han viltspårar, och han är så spårsäker och snabb att jag blir alldeles häpen. Jag kude släppa ut linan i sin fulla längd, och han skötte spårandet helt på egen hand som om det vore en upplyst motorväg. Duktiga, duktiga Bill! Eftersom det är ganska längesen han spårade senast fick han ett spår som var 3-400 meter långt, med tre vinklar - och när han hittade skanken kände han sig ändå inte riktigt klar. Han ville spåra mer!
Nästa gång får han ett längre spår, så att han känner sig mer färdig när spåret är slut.

Koma

Just nu ligger det två väldigt trötta hundar i soffan.
Vi har varit ute i skogen utanför Kil och viltspårat tillsammans med hundarnas uppfödare. Superkul!


Jag återkommer med en rapport och lite bilder senare, nu ska jag in i duschen och få upp värmen!


Ivan lär sig nya saker

 


Babysitter

Jag och Håkan har varit borta i Dalarna sedan igår.
Hundarna fick inte följa med, pga hotell osv.

Därför har vi anlitat the finest dogsitter ever: Julia.
Hon kom hit i fredags, sov på soffan, myste med dogsen, åkte och jobbade en stund och sedan dess har hon varit 100% hundvakt. Och hundarna loves her sooo much! De har sovit under täcket, varit snälla på promenader och Ivan ligger i hennes knä och sover i skrivande stund. (JA! Ivan! I annan persons knä! Hurray!)



RSS 2.0