Ny sport!

I dag åkte jag och Billy till Trossnäs för att testa en ny sport: Dragweight. 
 
(Ivan och husse stannade hemma och höll ställningarna i soffan.)
 
Vi kopplade fast en fiffig förlängning i Billys sele, och sedan en kedja på 700 gram, det är 10 % av vad han väger. Sedan gick vi ungefär två kilometer. Billy kunde inte ha brytt sig mindre, ärligt talat. Han behöver lite större utmaning nästa gång, den saken är klar. Men vi gillade det, helt klart!
 
 
Jag tror att DW kan vara perfekt för Billy under vintern och våren. Jag behöver något som kan suga musten ur honom nu under tiden jag är ganska höggravid och sen under kommande barnvagnspromenader. Han är ju van långpromenader och att sporta agilty flera gånger i veckan, och jag vill inte att han ska tappa muskler och kondition bara för att jag gör det...
 
 
 
 

Vi åkte till Halland

Och så sprang vi på stranden. 
 
 
 
 
 
 

Att hälsa på en dvärgpinscher

Jag försöker förklara för en kompis hur blixsnabbt en dvärgpinscher reagerar (och med hur mycket energi) när någon hälsar på. Det här alltså förloppet från "ligga och slappa i soffan" till "larmet går!" till "hej hej hej hej" till "whatever, jag går och lägger mig i soffan igen".
 
Det är liksom en ras som är avlad på att larma och vakta, deras reaktionsförmåga är helt otrolig och de tar sitt uppdrag på stort allvar:
 
 

Lilla trollunge!

Ivan har fyllt år!
Nu är han fyra och jag skulle nog anse att han är rätt vuxen och förståndig nu för tiden. (Och ganska tjock, insåg jag när jag tog hans mått när jag skulle beställa presenten...)


I födelsedagspresent fick han en ny vinterjacka, Coupe d'etate från Puppia. Den har slutat att tillverkas, men jag lyckades få tag på en helt ny från bortre Asien på eBay. Nu har han en klart dyrare vinterjacka än vad jag har... Woop woop!

Nåväl, han kommer att hålla sig varm under vintern i alla fall. (Till saken hör att han avskyr täcken, medan jackor går bra...)

Vi gillar ju inte november så himla mycket ingen här flocken, så vi roar oss en del inomhus där det är torrt och varmt. Tack vare det har Ivan börjar bli grym på att apportera. Nu kan han hämta och lämna i min hand, och jag är så löjligt stolt över honom! Billy ligger flera mil efter på den fronten. Skönt att lillebrorsan kan glänsa ibland.

Vegan-Uffe

Ivan fångar möss, som han säkert skulle äta upp om han fick chansen.
Billy då?  
Ptja, han är mest av allt intresserad av broccoli...
 
Jag gjorde skinkstek i dag, och när Billy fick syn på vad människorna i flocken skulle äta så struntade han högaktningsfullt i köttet. Broccolin däremot, ojojoj. Den fångade hans intresse omedelbart. Det och haricots verts är hans favoriter.
Knäppis!
 
 
 

The hunter

Ivan verkar vara fast besluten om att slå förra säsongens rekord när det gäller att fånga möss. Hittills den här veckan har han tagit två stycken, den senaste nu på kvällspromenaden.
Han är verkligen en fenomenal jägare, det måste jag medge... Billy är också oerhört snabb och duktig på själva jakten, men är inte alls "in it for the kill" på samma sätt som Ivan.

Tur att han i alla fall ser väldigt harmlös och oskyldig ut: 




RSS 2.0