TBD

Ivans nya kodnamn: The Black Destroyer.

Men han är så sööööt ändå.
Här har krypit in i påslakanet och tagit sig ända upp till andra änden. Han är fortfarande såpass liten att han tar sig ut genom de andra hålen... Min lilla dvärgdvärgpinscher ♥

 


Dan före dan...

I morgon börjar utställningen i Ransäter.
Billy ska gå fredag och söndag och jag är faktiskt lite nervös...
Jag vill såklart att han ska fortsätta att plocka EXC och att han inte ska åka ut på storleken.

Vi har tränat en del på gången under veckan, och jag tycker mig se en förbättring. Han är inte lika drillad när det gäller uppställning som många andra, men vi gör så gott vi kan med de ambitioner vi har.

Håll en tumme!

På kvällen vilar i alla fall 3/4 av flocken...


Jättesöt hundvalp, väluppfostrad och lydig med härligt positiv attityd bytes mot tusenbitarspussel...

 

 

Nääärå!
Jag ♥ Ivan.

 


Buuuus!

Regniga dagar som denna ägnar vi oss mycket sparsamt åt utomhusaktiviteter. I stället ligger vi lääänge i sängen och myser, spanar på folk från balkongen, sover lite och leker inomhus.

Just nu är jag rosig om kinderna och alldels andfådd efter en god portion bus med pinscherpatrullen, vi har jagat och dragit och lekt med fleeceflätan - the big favourite. Ojoj, vad de kämpar och busar och fintar! Det är så himla roligt att vi har så vansinnigt roligt när vi leker tillsammans.
Jag blir aldrig vuxen.

Vad vi gör när det regnar:


Chillar, slappar, vilar, väntar.


Dagens sport och motion

Jag släpade ut hundar och make i skogen, precis lagom till ösregnet.
På med täcken och gummistövlar!

Vi var ute i en timme.
På den timmen fick hundarna springa lösa och lyckliga (tills det kom en jätteälg klivandes och Billy tyckte att den verkade vara mycket lattjo...), jag plockade några blyga kantareller, vi klev omkring bland miljader fina blåbär, två rådjur och oändligt, oändligt mycket regn.

Nu är vi hemma, Billy har fått på sig sitt fleecetäcke (som han älskar innerligt), Ivan har tagit av sig sitt fleecetäcke (som han uppenbarligen avskyr) och båda har gått och lagt sig. Vi ska med gott samvete inte ägna åt oss några som helst ansträngande aktiviteter alls resten av dagen.

Kvällsgos

Bästa aktiviteten:
Leta godisbitar i filt.

Det fungerar jättebra tills Ivan tröttnar på att hitta godisarna på ett sportsligt sätt och i stället börjar äta sig genom filten...


Smitskit

Idag har vi tränat agility!
Det är så himla roligt och Billy har varit riktigt duktig, rent hindermässigt. Vi tränade en hel del slalom och försöker att få till ett bra tempo utan att fuska med portarna, och det börjar ta sig..!
Ivan är mest bara med för att vara cheerleader och för att leka loss bland hinderna.

MEN, vi har ett stort bekymmer; Billys smitningar.
Jag vet ärligt talat inte vad jag ska ta mig till.
Just nu sitter jag funderar på vad som är mest effektivt av eltråd och taggtråd...
Idag drog han två gånger och båda var jäkligt omfattande (dvs att Billy försvinner. Han är helt borta och utom synhåll och kan ha dragit åt vilken riktning som helst. Jag kan inte göra ett skit, förutom att ropa och gå mot det håll han sågs senast). Sista gången ålade han sig genom fårnätet som omger halva planen.

Och jag tror inte att han skulle kunna hejda sig, ens om han ville.
Det är som att den lilla, lilla ärthjärnan kopplar in någon slags autopilot som varken har tillgång till syn eller hörsel eller självbevarelsedrift. Han kan bara inte låta bli. När han kommer tillbaks är han väldigt fjäskande och skamsen, så någonstans långt inne i luddet vet han ju att det inte är bra. Om jag är arg på honom när han är på väg tillbaks så flyr han hellre än att möta en arg matte, så jag kan får ju vackert vara glad att han kommer fram till mig, även om det innebär att bita ihop och knyta näven i fickan.

Det värsta är att det är bara på den här planen han gör såhär.
Han är lös i 100 andra situationer och blir aldrig blockerad på samma sätt.

Behöver jag hitta en annan plan, på en annan klubb?


Taggigt möte


Sur igelkott och en frenetiskt nosande Ivan...


Regnigt värre

När det regnar blir Billy och Ivan lite sura och trötta och vill helst inte gå ut.
Vid lunch fick det vara nog, så jag klädde på dem och lurade ut dem på långpromenad. Ivan protesterade vilt, om man säger så...

 


Mmm... Corpse.

Morgonens härlig hundspring och hundbus avslutades med att båda hundarna ålade runt på ett fågelkadaver.
Liklukten i den varm bilen = inte helt okey.

Nu ska här badas.

Idag har vi mest vilat

Billy är ruskigt bra på det där med att vila, måste jag säga.

Ivan åker Land Rover

En stilstudie:


Finaste fina Billy

 


Borås 2-3 juli 2011

Mon dieu, vilken värme!

Nu är vi färdigställda för den här helgen. Borås har bjudit på tryckande värme och oanade mängder folk och hundar (drygt 2000 hundar per dag - jösses..!).
Spana in gårdagens tälthav:


För Billys del blev det fortsatt EXCELLENT, hans brorsa lyckas alltjämt knipa förstaplatsen och Billy blev 2x2:a.

Ivans största bedrift under helgen var (förutom att hoppa ut genom ett av husets fönster...) att kamma hem vinsten i valpklassen i årets DP-race. Vem kunde väl ana att den lilla dvärgdvärgpinschern kunde springa så snabbt?
Grattis Ivis!



2011-07-02 | Excellent | Svenska Schnauzer-Pinscherklubben, Borås

Utmärkt typ, benstomme och proportioner, men tyvärr alltför stor. Vackert huvud, utmärkt hals och överlinje. Tillräckligt vinklad fram och bak. Rör sig typiskt. Utmärkt temperament.

Mätresultat: 32 cm

Domare: Teija Urpelainen



2011-07-03 | Excellent | Södra Älvsborgs Kennelklubb, Borås

Top size male, strong head, dark eyes. Ears could be a bit better. Strong neck. Good topline. Good tailset. Well carried on the move. Good coat and colour. Moved very well behind and in front.

Domare: John Watson



 





Tvångsgos = rätta takter

Vi är Halland, huset är fullt av folk och Ivan socialtränas och hanteras som aldrig förr.
Min lillasyster gör i princip inget annat än bär och leker och busar med honom, vilket är alldeles fantastiskt bra. Alla andra familjemedlemmar och gäster hjälper till att få honom riktigt socialt härdad.
Mycket bra..!

Ivan är långt, långt från hysterisk nu för tiden, och det känns så himla skönt att vi hela tiden har gått framåt och från klarhet till klarhet.


RSS 2.0