Haha, stackars Ivan!

Ivan, Ivan, min lilla plutt.
I natt har jag drömt att han har ätit sig genom soffan.
Och väggen.
Och sedan en vägg till.

Och där stod jag i drömmen och blev inte ens förvånad utan tyckte att det mest var en tidsfråga innan han tog nästa vägg. Stackars Ivis. Han är till och med strimlare när han sover oskyldigt ihoprullad under mitt täckte.

Dagishundar

Sedan i måndags jobbar jag heltid, och pendlar dessutom 45 minuter till jobbet. Är ganska dödstrött nu när första veckan snart är avklarad.

Och eftersom jag jobbar, och Håkan jobbar, får hundarna vara på dagis.
Min fina vän Sara har startat SM Hundtjänst och är verksam här i Karlstad, och hon har egentligen inte dragit igång dagisverksamheten än - men eftersom hon är fantastisk och underbar tar hon hand om mina hundar trots det. Den här veckan har de varit på dagis både hemma hos Sara och här hemma i vardagsrummet.

Det känns så himla lyxigt!
Hon hämtar upp/kommer hit och tar hand om mina hundar, går skogspromenader, gosar med Ivan (!) och tränar lite med dem. Dessutom har hon med sin supersöta lilla valp, som både Billy och Ivan ääälskar. Jag får uppdateringar någon gång om dagen, och det är en sann fröjd vill jag lova!

Här är en bild från dagens rapport, Sara och förskräcklige Ivan som myser:

 

Det allra bästa med det här är att jag kommer hem till två lyckliga och belåtna hundar, som har lekt och busat och myst hela dagen. Det enda jag behöver göra är att ge dem en portion mat, en promenad och massor kärlek - helt utan att jag dör av dåligt samvete. Jag kan fokusera på att göra mitt jobb eftersom jag har fullt förtroende för både Sara och hundar och vet att de har det bra tillsammans.


Jorå

Ivans bästa dragkampsknep:
"När du känner att det nästan är kört, lägg dig på rygg, håll snöret/repet/trasan med tassarna och låt motståndaren släpa runt med dig tills den blir trött. Då är du utvilad och redo att ge järnet!"


Och hundarna ba: VART ÄR MATEN!?

Mina hundar äter.
Herregud vad de äter!
Fiskfoder = bästa fodret.

Idag var jag och köpte en ny påse.
Det blev en säck.
Sju kilo fiskfoder står i förrådet.
Bredvid fodersäcken står Billy.
Han vaktar den, så att ingen ska komma in här och knycka hans mat.
Duktig hund.

(Ivan ligger i kojan med en bäver.)
(Alltså inte med en bäver. Han strimlar den.)

Jag vet, han är så söt att man dör en smula

Ivan älskar väskor.
Först inventerar han och ser om det finns något han kan strimla. Om det inte gör det, så tar han den i besittning och använder den som sin koja.


Hehehehe




Diskanten


Ivans stridstjut är så... knäppt.
Hahaha.

Min lillasyster fångade hundarnas kamp om busmusen på film, de har aldrig hållt på så länge förut. Och jag fattar inte varför Billy bara släpper. Förskräcklige Ivan är bortskämd med en väldigt snäll storebror...


Prosit

Hemma hos oss bor det två förkylda hundar.
Billy var snuvig (!) och nös och fnös hela dagen igår, idag har även Ivis börjat.

Det är, som de säger, roligt nästan jämt.

RSS 2.0