Agilityupdate

Oj, vad jag har blivit dålig på att uppdatera.

Hur som helst:
Agilityn går framåt, Billy har absolut fattat grejen. Kommandon och tempo har fallit på plats och det känns som att vi har en bra stabilitet. För att inte tala om att det är skitkul..!
Däremot är Billy en snorvalp och har en vana att dra. Och jag menar verkligen dra, som i att han sticker snabbare än sin egen skugga och sedan har så mycket ludd i öronen att han uppenbarligen inte hör mitt vrål. Jag skulle tippa på att det är en kombination av hormonrus och lyckorus. Han tycker att agility är hur roligt som helst och det märks på nivån av entusiasm.

Idag tränade vi följsamhet. Vi har haft problem med längre sträckor, Billy (eller jag) har svårt att hitta rätt placering av hund när det går fort. Ibland hamnar han liksom på fel sida mellan hinderna... Så idag ställde jag upp en jättekonstig bana med långa avstånd och hinder på konstiga ställen och med konstiga vägar mellan. Och sen sprang vi!

Det gick jättebra!
Heja oss!

MEN, sen blev det ett smit. Fast det var inte lika illa som de senaste smiten har varit, så för att vara en dålig grej finns det en ganska bra dålig grej. Och efter smitet gick han skitbra.
Woho!

Sommarutmaning

På Bukefalos har vi lagt upp en socialiseringsutmaning, innan 31 augusti ska man ha fått så många kryss som möjligt:

Åkt buss
Åkt egen bil
Åkt med annans bil
Åkt spårvagn/tunnelbana
Åkt färja
Åkt båt
Sprungit brevid cykel
Passerat en gångtunnel
Gått på brygga
Passerat vägarbete
Passerat kundvagnar
Gått förbi prasslande presseningar
Gått på klinkerplattor
Gått på gummiunderlag
Gått i enkel trappa
Gått i brant trappa
Gått i hal trappa
Gått i spiraltrappa
Gått i gallertrappa
Hört skott
Gått genom automatiska svängdörrar
Träffat hästar
Träffat kor
Träffat ryttarekipage
Passerat trånga utrymmen
Följt med i en zoobutik
Suttit på torget (passivt)
Suttit på en tågstation (passivit)
Stå på ett bord
En främmande person undersöker tassar/öron
Tandkoll av främmande
Att bli lyft
Träffat person i rullstol
Träffat person med rullator
Träffat person med käpp
Träffat person med skägg
Träffat gammal människa
Träffat barn 1-3 år
Träffat barn 3-7 år
Träffat barn 7- 12 år
Träffat tonåringar
Träffat person med uniform
Träffa andra hundar på promenad
Träffa katter
Träffa person med barnvagn
Gå på "marknad"


Smartivan

Idag har hundarna varit med mig på jobbet. Mycket, mycket tråkigt, om du frågar dem. (De fick liksom varken smita, skälla ut kollegor eller reta gallfeber på en av de andra kontorshundarna...)

På eftermiddagen skötte de sig såpass bra att jag släppte dem lösa en stund. Det tog ungefär 4 sekunder innan jag ångrade det...

Ivan har nämligen räknat ut att de automatiska dörrarna är just automatiska, så honom kom jag ikapp precis innan han travade in på travbanan. Man måste passera TRE dörrar innan man kommer ut, han har verkligen varit effektiv i sin inlärning.

Billy struntade i Ivan och kilade upp för trappan istället. Väl på övervåningen gick han raka vägen till restaurangen, som turligt nog inte var öppen... Kocken var där, och de överraskade varandra så bra att hon fick skäll och han fick korv. Mycket smart drag av kocken, nu kommer jag aldrig att släppa lös Billy igen. Haha.

I morgon ska vi bete oss lite mer världsvant.
Jag tänker i banor som att... Ligga lugnt och fint inne på kontoret och nonchalera hela världen.

Det voore nåt, det...

Lördagar vi minns

Idag har jag och Ivan varit på Karlstads Brukshundklubb och hejat på Sara och Dagmar när de tävlade rallylydnad. Som bonus hittade vi Maj-Britt, Gösta och Anders med Tingeling, Feliz och Wilja som var där på utställningen. Mycet fint!

Sen åkte jag och Ivan hem och hämtade Billy och Håkan, och så åkte vi ut till Hammarö och sprang några varv på agilitybanan innan det blev jättevarmt. Då gick vi ner till sjön och plaskade lite, sen åkte vi hem igen. Nu ligger hundarna som två pannkakor på balkongen.


Save the world

Music for dog lovers, minsann!


Konsten att reta upp sina artfränder

Billy och hundmöten, alltså. En stilstudie i grenen uppretning.
Såhär går det till:
1. Billy ser mötande hund på långt avstånd. Blåser upp sig och blir bredbent och allmänt utmanande.
2. När hunden kommer närmaren sänker Billy hela kroppen och blir lång och låg, han har gärna ögonkontakt med den andra hunden. Han smyger fram, som en panter ungefär.
3. När den andra hunden är på ca 5 meters avstånd, har provocerats enligt ovanstående punkter och därmed är lika trevlig som en tickande bomb, pekar Billy finger åt den, släpper ögonkontakten och börjar lugnt nosa vid trottoarkanten/intresserar sig för något helt annat/tacklar Ivan/får upp ett intressant spår och byter riktning.




Mina nerver!

Billys MH

Nu är vi hemma, Billy har känd mentalstatus och vi kan återge mentalbeskrivarens kommentarer som "Han är verkligen som en radar..!" och "Vilken ordningsminister!".

Såhär i efterhand är summan av Billys MH att han reagerade som jag trodde att han skulle reagera på i princip varje punkt. Han tyckte inte om dumpen och var väldigt misstänksam mot den, likaså spökena. Han blev inte det minsta nöjd när de klädde av sig spökdräkterna, utan snarare mer upprörd eftersom det bara gjorde dem mer konstiga som liksom lurades på det där sättet.

Jag är väldigt nöjd med att få 1 på skott.

Kontakt:
1a. 3
1b. 3
1c. 1 (Hantering ej genomförd)

Lek:
2a. 4
2b. 4
2c. 1

Förföljande:
3a. 2+3

Gripande:
3b. 1+1

Aktivitet:
4. 3

Avst. Lek:
5a. 2
5b. 1
5c. 3
5d. 2
5e. 1

Överraskning:
6a. 3
6b. 3
6c. 1
6d. 1
6e. 2

Ljudkänslighet:
7a. 3
7b. 4
7c. 1
7d. 1

Spöken:
8a. 3
8b. 4
8c. 3
8d. 1
8e. 1

Lek 2:
9a. 4
9b. 3

Skott:
10. 1



Jenny fick hålla min kamera och lyckades ta över 300 bilder på oss. Här är några:



Billy får syn på svansen som rör sig och blir astaggad!



Här är vi passiva minsann..!



Dumpen får skäll. Mycket skäll...



Inte helt övertygad hund...



Billy hälsar på Dumpen efter lite mer stöd...



Spöke!



Billy får syn på spöket...



Spöket får skäll. Billy vill inte bli spökets kompis...



MH

Woho!
Idag ska Billy göra MH.


Hur vi har förberett oss?
Ehm... Genom att ligga i soffan och gosa. Genom att gå på samma gamla promenad som förut. Genom att pussas med grannhund + ägare. Genom att brottas med Ivan.
Vi har inte förberett oss alls.

Jag hade tänkt att åka ut till klubben och i alla fall höra ett skott för att se vad som händer, men inte ens det har vi gjort.

Det får helt enkelt gå som det går.

Veckans agility

I tisdags hade vi vårens sista agilityträning, rent kursmässigt. Med andra ord har vi sommarlov fram till augusti.

Vi introducerades för gungan/vippbrädan och framförbyten. Framförbyten kommer vara vårt stora mission under sommaren, vill jag lova..! Hahaha. Gungan däremot, var det inga som helst problem. Jag trodde (än en gång) att Billy skulle vara mesigare än han faktiskt är, och han bevisade (än en gång) motsatsen.

I fredags tränade jag och Regina på egen hand.
Banan som vi satte upp gick skitbra. Billy var mer taggad än på länge och det var full fart framåt som gällde. Han kunde ta gungan helt själv och väntade fint på mitt "Kör!". Duktiga Bill!

Ivan fick också prova gungan. Det gick till såhär:
Ivan springer upp på gungan.
Han ställer sig längst ut och väntar på godis.
Får godis.
Gungan går ner.
Ivan står kvar och vill ha godis.
Får godis.
Ivan vänder utan att hoppa av och springer upp igen.
Han ställer sig längst ut och väntar på godis.
Får godis.
Och så vidare.
Han var helt oberörd. Den där lilla hunden är verkligen helt kool när det gäller saker. Alla saker. Vilka saker som helst. Det finns ingen materiell rädsla i den där lilla kroppen.

Heja heja!

Fästingrapport

Nu har Billy och Ivan haft sina bärnstenshalsband i ganska precis en månad. De har dem bara på sig när vi är utomhus länge eller är ute i gräs/skog/nära vatten. Inte på alla promenader och inte varje dag, men andra ord. (Helt ärligt har vi faktiskt inte använt dem särskilt mycket.)

Utöver bärnstenshalsbanden har jag använt PROB-deo. Främst för att Billy är känslig mot knott och mygg, men den ska enligt uppgift även hålla fästingar borta. Även den har vi på mer sällan än vad som rekommenderas. Billy får 1-2 gånger i veckan i stället för varannan dag. Ivan får bara en gång i veckan. Jag droppar det inte heller i pälsen, utan häller lite på en bomullstuss som jag sedan stryker ett stryk över ryggen på hundarna.

Antal fästingar på Ivan hittills i år: 0
Antal fästingar på Billy hittills i år: 0*

Så himla skönt!
Jag vet inte om det är hundarna, halsbanden eller deon som är anledningen till resultatet, eller en kombination av dem. Eller om det kanske till och med är fästingarna själva? Hur som helst är det oerhört skönt att inte behöva använda gift. Jag tror dock att det krävs ganska kort päls för att halsbanden ska fungera. Jag tror dessutom att fästinar föredrar lite gosig underull att sitta i - och det har ju inte dvärgpinschrar.

Varken Billy eller Ivan har drabbats av några andra insektsbett heller, så det verkar onekligen bli en väldigt trevligt sommar för oss :)



*Han har haft en som kröp omkring på magen, men som inte satt fast.
Så den räknas inte.

Dagens agility

Woho!
Idag var det SKITROLIGT att träna..! (Och väldigt varmt. Vi litade på väderleksrapporten som sa att det skulle bli svalt och mulet. Väderleksrapporten ljög.)


Vi satte upp den här banan:



Vi tränade flera olika vägar, till exempel c-d-y-c-b och y-d-a-b-x och x-a-d-c-b- Mycket roligt!
Billy var imponerande samarbetsvillig idag - väldigt skönt..!
Utöver banan tränade vi lite däck, a-hinder och slalom.
Allt gick verkligen skitbra..! Jag är särskilt nöjd med farten på banan och att vi har kunnat utmana oss själva lite mer slalomen nu.



Här kommer en bildbomb från dagens träning och det efterföljande busruset:
Hundarna är Billy och Ivan, chihuahuan Charlie och staffen Leo


























4 juni

Vi har haft en underbar dag idag!



Utställning och mys och finfin kvällspromenad ute på Göteborgsudden. Dessutom fick hundarna lyxa till det med tonfiskpastej i kvällsmaten. (Nu väntar jag på att de ska spricka eller spy - jisses vad de har ätit!)


Bilder från utställningen


Varma hundar!



Sötaste Ivan vaktar sin nya bur

 


Billy somnar i solen efter att ha varit inne i ringen ♥



Wilja och Anders



Boriz och Fajt: Ivans pappa och Billys helbror


Utställning i Vänersborg

Nu är vi hemma!
Redan innan kl 9 var det jättevarmt, så vi tog det ganska lugnt innan start. Billy var anmäld till öppen klass i stället för juniorklass, en liten miss från min sida, men jag tror att det var ganska bra ändå. Han var hur som helst lika kool som vanligt och lät sig hanteras och visiteras ordentligt av domaren, som var väldigt noggrann och kände igenom hela hunden.

Här är kritiken:

2011-06-04 | Excellent | Norra Älvsborgs Kennelklubb, Vänersborg

Bra storlek av utmärkt typ. En hanhund av den något stora sidan. Vackert maskulint huvud, något mjuka öron. Korrekt bett. Mörka ögon. Något lite halsskinn. Mycket bra överlinje och svansansättning. Bra vinkling i skuldra och överarm, raka fina framben. Tillräckligt bröstdjup. Kunde ha något mer vinkling bak. Rör sig med ett bra steg.

Domare: Lena Stålhandske

Ladda ladda

I morgon ska vi gå upp vansinnigt tidigt och åka på utställning i Vänersborg. Att åka härifrån strax efter klockan 5 på morgonen känns nästan överdrivet sportigt och ambitiöst. Jag kommer att vara ungefär lika pigg och vaken som en komapatient...

Det är 21 dvärgpinschar anmälda, varav 6 är från Andeless på ett eller annat sätt.
Dessutom ska Ivan få följa med.

Billy har badat och är fager som en prins. Han var riktigt smutsig, schamposkummet höll sig inte vitt särskilt länge, om man säger så. Nu luktar han som en liten örtagård och har redan gått och lagt sig, duktiga killen!

GOSA!


Trynet ♥


Fina Bill!

Vi ska på utställning i Vänersborg på lördag, och jag tänkte egentligen ha tränat mer ordentligt. Men så kom typ... livet emellan och vi är ute i sista minuten.

Idag tog jag fram vårt "bord", där vi tränar uppställning inför utställning, och ställde det i vardagsrummet. Sen fick Billy på sig sitt utställningshalsband. Sen gick jag ut i köket för att hämta lite ost, och när jag kom tillbaks till vardagsrummet möttes jag av den här synen:


Billy har liksom fattat grejen.


Ivan är inte särskilt halt

Woho!
Sömn, vila och... ja... mer sömn och vila = prima medicin för liten hund.

Han är mycket bättre, men inte riktigt 100 % än. Snart så!

RSS 2.0