Rapport

Nu har vi kommit hem från tävlingen och jag har ingen bild eller film - bara ett härligt leende och världens bästa hund. ♥

I första klassen (Ag) fick vi 15 fel och en åttondeplacering, Billy var rätt övertaggad och tog några egna initiativ - men slalomen satt som den skulle och sista halvan av banan var klockren. Jag är väldigt förvånad över att han hoppade av gungbrädan innan den landade, det har han aldrig gjort förut. Annars var missarna inte så himla konstiga, vi fick vad vi förtjänade.

I hoppklassen var känslan GRYM men jag gjorde en handlermiss och var otydlig så vi fick 5 fel. Trots det så var flytet helt fantastiskt och han kändes verkligen så himla med mig hela banan. Plus att banan var jätteroligt! (Jag ska försöka rita upp den och spara den till någon träning.) Vi hamnade på sjunde plats i den klassen. 

Jag är verkligen SUPERNÖJD med tanke på hur dåligt förberedda vi faktiskt var. Bara det att han höll sig på banan, inte skällde ut någon funktionär eller domare, eller drog iväg på eget ärevarv gör mig alldeles stolt. Bästa Bill!  
 
Nu siktar vi på nästa tävling, det är en ny inoff om två veckor.
Då jäklar! 
 
 
 

Och sen skrattade jag ihjäl mig

Försökte logga in på SBK tävling alldeles nyss. 
Det blev ett 500-fel och jag höll på att skratta ihjäl mig:
 
 
 "Nu är katten framme och förstör!"
 
Hahaha!

Hurray!

Det här med att Billy gör slalom bättre än någonsin, efter bara FYRA dagar att jag dammade av honom, tog med honom till klubben och testade en ny teknik... Mhm.
Gissa om jag är nöjd?
Gissa om jag är superglad?
Gissa om han får så mycket korv att han kanske spricker?
 
Yes, yes och yes.
 
I dag tränade vi bana och fokuserade på kontaktfält. 
Ibland blir han feg på gungbrädan, men med lite stöd är det bara att köra på. Balansbommen är en klar favorit och A-hindret fuskar han knappt på nu för tiden. Däcket är han grym på och längdhopp tycker han nog är ganska onödigt egentligen. Och slalom, bara han hittar in så löser det sig. 
 
Bästa Bill ♥

Tjusiga, tjusiga killen!

 
 
 

Vi testar dörrteknik

 
 
Alltså, den här hunden ♥
Han är så härlig att träna med!
 
I går kom jag på ett nytt sätt att träna slalom. Det har ju varit lite kämpigt för oss, och fokuset har hela tiden varit varit framåt, så rak och snabb linje som möjligt mot sista pinnen. Det har gjort att Billy har "fuskat" med portarna, eftersom det snabbaste sättet att ta sig till sista pinnen är raka vägen dit.
 
Så, nu har jag tänkt om. Och tänkt att portarna verkligen är portar. Dörrar liksom.
Jag skickade in genom ena dörren, och tog emot honom när han kommer ut genom den andra. Belönade efter varje UT och skickade sedan in genom nästa dörr. Ingen fokus på linjen, utan bara fokus på att ta sig in och ut genom dörrarna.

Snabbt kunde jag minska belöningspunkterna, men han har fortfarande lätt för att fuska på de två sista (det syns i filmen), så fokus kommer att ligga på rätt ingång och rätt utgång. Där emellan fungerar det ju toppenbra :)
 
Våra nya "dörrar" överst (stjärnorna är belöning), och så som vi tränade förut nederst.

Vi vilar oss i form

Idag har vi ÄNTLIGEN tränat agility igen, första gången på jäääättelänge.
Men först var det uppladdning i form av bitar av nötsvans:
 
 
Sen åkte vi ut till banan, båda hundarna var riktigt taggade.
Billy visade att det fungerar alldeles utmärkt att vila sig i form, det enda vi behöver slipa på är kontaktfälten på A-hindret och på slalomen (som vanligt). Jag provade en ny grej i slalomen, ett slags "dörrtänk" som fokuserar mer på in och ut än framåt. Det togs emot överraskande väl och jag tror att det är värt att fortsätta att träna så. Billy hajade verkligen grejen på ett nytt sätt. Gött!
 
Det är en inoff i Kristinehamn på onsdag. 
Jag är SJUKT sugen på att åka dit och köra två klasser.
 
 
 

Kuddhundarnas konung

Billy älskar kuddar och väljer kuddar alla dagar i veckan, men när husse inte är hemma är det extra viktigt. Då sover Billy som en kanelbulle på hans plats hela natten, för att hålla fast vid någon slags ordning och reda. 
 
 
Ivan?
Har somnar mot min hålfot 9 gånger av 10. 

RSS 2.0