Billy och Ivan springer in hösten


Naw, tack för hjälpen Ivis!

'

 


På Ivanfronten något nytt

Igår la jag märke till att Ivans nos helt plötsligt är lite mindre rosa - det svarta verkar ha kunnat breda ut sig lite, lite.

Första bilden, som är tagen för nästan exakt en månad sedan:



Och den här bilden är tagen idag:



Och ja, den första bilen är i katastrofdålig kvalitet. Men jag tycker mig i alla fall se att han är lite svartare på både nosen och läpparna och hakan. Däremot kan man se att han har vit kajal runt ena ögat nu för tiden. Och som sagt, han är stickelhårig på ryggen - de vita hårstråna blir bara fler och fler:


Fredagsmys!


Trött Ivis och rufsig Lisa.


Ivanupdate

För en vecka sedan var Ivan hos veterinären, sedan dess har han blivit vitare runt ena ögat, trampdynorna blir allt fläckigare och det har börjat dyka upp vita hårstrån på ryggen.






Foderbyte #2

Hundarna får alltså "Standardt Vild Hjort Normal"
Det är ett torrfoder, men enligt de två första bokstäverna i BARF (alltså biologisk anpassad, men inte rå föda) och innehåller betydligt mer kött än "vanliga" foder.
I stället för spannmål som vete och majs är det baserat på kött och ris, vilket är avsevärt bättre för hundar.

En av anledningarna till foderbytet är Ivans pigmentförändringar, som kan lindras om han får i sig bättre mat med mer kött och kalcium/kalk än "vanligt" foder. Han ska även få kalk som tillskott.

Det riktigt fina med foderbytet är att Standart faktiskt är billigare än Royal Canin.

Foderbyte

Mina killars magar vinkar adjö till Royal Canin och välkomnar Standart.
Från och med idag börjar jag fasa in dem på den nya fodret, de har fått provsmaka och Billy är väldigt entusiastisk över foderbytet. Ivan äter gladeligen allt som kommer i hans väg, så hans reaktion är inte lika lätt att utläsa. Haha.

Näväl, byebye spannmålsfoder och hello hjortfoder..!

Vitiligo

Dagens news: Ivan har varit hos veterinären, som konstaterade våra misstankar om att han har vitiligo. Det är faktiskt ganska bra att det var just det och ingen annan, värre sjukdom. Han har inte ont och han lider inte (av något annat än fulhet).

Nu återstår det att se hur vit han blir... Fläckig, prickig eller helt vit?

Några bud?


Billy kan det där med rösthjälper


Snyggaste tröjan

Idag har jag varit på Hööks. Jag har nämligen spanat in den här:


79 spänn - som hittat!

Jag köpte varsin till killarna. De har redan provat dem och de satt skitbra på båda. Så nu ska de vara både varma snyggt matchade i höst ;) Och jag slipper dessutom tjata på stackars mamma om att hon ska sticka varsin tröja till dogsen. Det är för övrigt den första tröjan som Ivan inte försöker äta sig ur...
Ivan har storlek 25 (som Billy växte ur innan han var ett halvår gammal...) och Billy har 35.

Jag passade även på att köpa varsitt nytt koppel till dem. Deras vanliga läderkoppel verkar ha försvunnit och jag tycker egentligen inte om att använda flexikoppel. På Hööks har de vanliga, hederliga koppel i syntetläder. Mycket smidigt!

Vi var på studiebesök hos veterinären förut också, inför Ivans besök där på torsdaag. Jag passade på att väga dem; Billy ligger kvar på sina 7 kilo och Ivan har gått upp ett halvt kilo, nu väger han 3,8. Lilla, lilla pluttis!

 

 


RSS 2.0