Billys BPH

Nu har vi kommit hem från Malung och dagens BPH. 
Jag skriver inte ut siffrorna här än, utan väntar tills resultatet ligger på avelsdata, men jag kan avslöja att det var stor skillnad på Billys (hane på fyra år) och Jippies (tik på ett och halvt år) siffror.
 
Vi har gjort MH förut, och det var väldigt liknande - men det märktes att i BPH tas det mer hänsyn till hundens ras och storlek, vilket MH inte alls gör.  
 
Billy reagerade bättre på överraskningsmomentet i BPH än i MH, och jag är lite förvånad över hur bra han fixade underlagsmomentet i BPH. I övrigt tycker jag att han reagerade väldigt lika på momenten, och det var inga större överraskningar. Han vill inte att främmande personer ska ta på honom och leker inte med vad som helst, det är inga nyheter. Figuranten i moment 6 fick en rejäl utskällning, precis som spökena också fick när vi gjorde MH.
Här kommer en rapport, moment för moment:

1. Främmande person


Främmande person är helt okej på avstånd. 
 

... Och Billy följer med på promenad, om än något skeptisk. 
Det fick däremot vara nog när den främmande personen ville ta på honom, han visade tydligt att det inte var aktuellt och visitering uteblev.

 
2. Föremålslek

Vår egen leksak var såklart superkul. Här kollar Billy intresserat på när den nyligen främmande personen leker med den andra leksaken ...

... som såg jätteroligt ut på avstånd, men inte alls var lika kul på nära håll. 
 
3. Matintresse 


... det här var en bra lek, tyckte Billy!
 
4. Överraskning
 
 
Här har Ingela tagit bilden precis när gubben fälls upp, kopplet har inte ens landat än. Härifrån drog Billy i en båge till baksidan av gubben med ett högljutt morr.
 
 
Men den var ju inte alls farlig! 
 
5. Skrammel

Samma beteende som på överraskningen, dock utan morr. Han rör sig i en båge och undersöker baksidan först. 
 
 
... och sen en grundlig undersökning av insidan. 
 
6. Närmande person
 
 
Närmande person i rock, hatt och solglasögon. Billy larmade för full hals så fort han fick syn på personen. Han gick ut i hela koppellängden och jobbade i båge, från höger till vänster och skällde rejält hela tiden. 
 
 
 
Sen klädde vi av den närmande personen, och då blev det lugnt och ro och ordning igen.
 
7. Underlag
 
 
Det som jag trodde skulle vara jobbigt för Billy var ju inga problem alls. Duktig Bill!
 
8. Skott
 
 
Inga konstigheter, vi är ju vana vid sånt här.
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Spännande! :)

2013-10-20 @ 22:48:55
URL: http://www.echosierra.se
Postat av: Amanda

SV: Haha, alltid! Men det går ju i vågor det där, förhoppningsvis så står folk om några år och tipsar om helt andra saker för att helt andra träningsmetoder har fått tid i tv-rutan!

Apropå minpins och skällandet; på landet så kommer då och då en hel busslast med minipinchers på utställning och bor i stugorna runt oss. Jääävlar vilket bjäbbande det är! Men de är ju så sjukt söta. Så det gör inget. Och som du säger; det är ju deras jobb! :)

2013-10-21 @ 12:49:34
URL: http://flockengrus.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0