Inte så morgonpigg...

Ivan älskar sovmorgon.
Får han bara gå ut i hagen och kissa innan Håkan åker till jobbet på morgonen kan han sova hur länge som helt sen. I dag vägrade han komma när jag och Billy stod påklädda och redo i hallen, så han fick vara kvar inne medan vi gick promenad.

När vi kom tillbaka masade han sig ut i hallen och mötte oss, men sen gick han och la sig under mitt täcke igen.
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Hej! Jag såg ett gammalt inlägg som du gjort på Bukefalos där du skrivit om att Ivan hade vitiligo, hur har det gått för honom? Jag är lite nyfiken pga att min svarta storpudeltik har blivit rosa under nosen, på läpparna och fått massor av rosa fläckar på trampdynorna. Fläckarna liknar de som du hade lagt ut på Ivan. Maila mig gärna, mvh Susanne.

Svar: Hej!
Ivan har fått tillbaka nästan all färg på nosen, det är bara två pyttepyttesmå strimmor kvar. Det innebär att det trots allt inte var vitiligo, eftersom det inte går tillbaka.

Rose på Buke har varit jättebra att bolla med, hon har massor av kunskap och tips. Tack vare henne fick jag reda på en teori om att kalciumbrist (eller underskott) kan orsaka färgbortfall, och att kalcium och könshormon har ett samband. Typ att kalcium är en del av produktionen av könshormon, och om det produceras mycket hormoner så går det ibland åt lite väl mycket kalcium. Det låg ganska rätt i tiden, eftersom han började bli väldigt könsmogen och grabbig när färgen började försvinna.

Vi har alltså bytt foder (först fick de Standardt mer hjortkött, nu får de Eukanubas Naturally wild med lax) och lagt in nya rutiner för vad hundarna (men främst Ivan) får extra för att få i sig mer kalcium; mer kött, som rå fisk och råa och frysta kycklingben (med ben), och ost som träningsgodis.

I augusti kastrerade vi honom, även om vi var lite spända på vad som skulle hända med färgen då... Men det har bara fortsatt åt rätt håll.

Hans nos är 98% svart, och har 1 eller 2 vita strån kvar på ryggen, och övriga kroppen har fått tillbaks sin färg - men han har fortfarande kvar vitt i ögonvrån (vilket är väldigt gulligt och jag hoppas att han får behålla det).

Här är hela tråden på Buke:
http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1117514
Lisa

2013-01-18 @ 19:19:55
Postat av: Susanne

Tack för svaret och länken! Kul att se att Ivan har fått tillbaka färgen, han är söt som socker:) Jag har PMat Rose så hoppas att hon har möjlighet att hjälpa oss också, annars kanske vi prövar att byta foder för att se om det kan hjälpa. Om inte får vi leva med att ha en dalmatinerpudel;))

2013-01-21 @ 23:15:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0