2000 meter icewalk och barnkontakt av tredje graden

Ännu en härlig, solig dag som känns lite som våren. Underbart!
Jag och pojkarna har varit ute på en långpromenad. (Eller lång och lång. Med Ivanmått mätt var det nog en smärre evighetspromenad.)

Under promenaden har vi tränat inkallning, lite lek och en hel del promenadlydnad. Båda killarna är jätteduktiga..!
Som grädde på blankisen träffade vi gårdens tjejgäng när vi nästan var hemma. Det är två familjer med döttrar i åldern 3-9 år, alltså perfekt herregud-vilka-läskiga-ungar-det-är-bäst-att-jag-skäller-ut-dem-i-förebyggande-syfte-ålder enligt Billy.
Hur som helst är de jättebra att träna Billys tolernansnivå på eftersom de 1) Har lite hundvana och 2) Är jätteduktiga när det gäller att följa instruktioner.

Efter några minuter hade både Ivan och Billy lugnat ner sig och fann sig i att bli matade och klappade och mer eller mindre trängda. Duktiga pojkar!
Billy har sedan i somras fattat tycke för den yngsta tjejen, så han håller stenkoll på henne. När han reser sig på bakbenen är han lika lång som henne, och han är väldigt noga med att pussas ordentligt, inte minst för att det kan finnas rester av mellanmål i ansiktet... Hon tycker som tur är att han är lika mysig som han tycker att hon är.

Nu ligger två mätta* och belåtna killar i soffkoma.






*Billy blev, under ett obevakat ögonblick, matad med en bulle.
Hurray liksom.
Lycklig unge och lycklig hund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0