Tisdagsträning

Jag överraskade mig själv med att ta med hundarna till klubbens tisdagsträning för första gången på ungefär 3-4 miljoner år.

Billy fick passivitetsträna, vilket han säkert var kraftigt besviken över eftersom det inte är hans paradgren direkt. Han vill ju väldigt gärna tro att alla andra hundar är där enbart för hans höga nöjes skull...

Ivan fick träna apportering och uppletande under tiden, och var jätteduktig med alla störningar (läs: hundar). Han slarvade mer än vanligt med lämnandet, men skötte sig ändå såpass fint att han fick testa lite nya övningar. Bland annat att hämta på linje, där jag satte honom, gick några meter och lämnade dummyn, fortsatte några meter och sa "Hämta!". Det fixade han galant, trots alla andra hundar runt omkring. 
Och så fick han prova på mer "riktigt" uppletande i ett av rummen. Där var han först lite osäker, men efter stöttning och lite ledtrådar hittade han dummyn, blev jätteglad och lämnade den sedan duktigt. Det är så otroligt roligt att se hur glad han blir när han förstår och lyckas med uppgiften. Älskade lilla plutt!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0