Trigger

Världens bästa Billy ligger på en tron av kuddar och vilar efter dagens träning och spa. 



Torsdag betyder rallyträning på klubben, och i dag hade vi med Cissi och Cornelis (Billys halvbror) som gäster. Cornelis älskar Ivan, och avskyr Billy. Han tål honom inte, blotta åsynen gör att han börjar spänna sig och morra. Och han är faktiskt inte ensam. Det är flera hanar som reagerar kraftigt på Billy - både inom och utom rasen. Som om Billy vore provocerande, en slags trigger. Oavsett om han är lugn, på långt avstånd eller ignorerar den andra hunden blir de väldigt arga och provocerade av honom. Han har det inte lätt... Undrar vad det är med honom som retar vissa hundar något så in i bängen?

Billy kan visserligen spänna sig rejält mot främmande hundar, men han kan också vara så himla... Självklar. Tydlig och trygg och artig och superkomminikativ. När han är så bland andra och nya hundar blir jag så stolt att jag nästan spricker. Fina, fina Billen.

Efter träningen har Billy blivit borstad och polerad och så har vi finputsat klorna och smörjt tassarna lite (jag slipade klorna i går och han får lätt skavsår om de blir korta). Vi är redo för helgen!



Kommentarer
Postat av: Jonna

Åh, får Billy också skav av korta klor? Min Dixon får blödande skavsår av korta kort.. Sådär kul att behöva försvara sig varför ens hund "behöver" ha lite längre klor. Vad använder du för något att smörja med? Upplever du att det blir färre skav då, eller bara att skaven lindras av vaddetnuärdusmörjermed?

Svar: Japp, han får skavsår på tån, men det är "som tur är" alltid samma tår. Bredvid tummen på båda framtassarna. Salvan är för bättre glid och för att han inte ska slicka - men det fungerar bara innan det har blivit skav på riktigt. Det bästa är att sätta på ett plåster så att det inte skaver, kommer in smuts och så att han inte slickar. Vetflex = så himla bra! Jag gör ett inlägg om det i eftermiddag och visar :)
Lisa

2014-08-22 @ 02:45:11
URL: http://starkteam.wordpress.com
Postat av: Maria

Har han rynkor i pannan? Det är nämligen en trigger för många hundar =)

Svar: Intressant! Har han inga rynkor i pannan, men han stående öron och svans, och mycket förbröst.
Lisa

2014-08-24 @ 18:18:46
URL: http://theycallmemad.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0