Hårdträning i höstrusk

I dag, när hösten visade sig från sin böta sida, har vi varit på Hammarö och tränat agility i fem timmar. Handlingkurs med fokus på Jaakkosvängar, Lisasvängar och staket. Vi nötte på ordentligt och körde övningar och banor och höll modet uppe medan regnet aldrig verkade tröttna. 
 
Billy var verkligen en klippa i dag, det kändes helt fantastiskt bra. Vi hade finfin kommunikation, och vi lärde nya saker av varandra. Jag behöver till exempel öka rörligheten i bröstryggen, jobba med kommandon från höfter, ben och fötter och träna upp Billys självständighet på kontaktfältshinderna.
 
(På tal om kontaktfält så fungerar våra running contacts skitbra nu för tiden. Jag har kommandot "UPP!" och "Neeeer!" och det fungerar finemang. Jag har också högt förtroende för honom i slalomen, vilket är så himla skönt! Slalomen duger för oss just nu, men måste slipas och bli snabbare och mer bombsäker.)
 
Höll förresten på att svimma av lycka och stolthet när Anette konstaterade att  "Han är följsam!" innan hon fyllde på med "... och vill du har mer fart så måste du vara snabbare, för nu väntar han på dig."
 
Konditionsträning alltså. 
Så får det bli.
 
 
Kluriga banan som vi körde som avslutning (lite modifierad, visserligen).
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0